Kaku AWMR of AWMD inbouwen

Het inbouwen van bijvoorbeeld een AWMR-210 of AWMR-230 van klik-aan-klik-uit, volgens alle instructies is het heel gemakkelijk!

Toch is het best wel spannend om een apparaat achter je huidige stopcontact in te bouwen, als je bijvoorbeeld nog nooit een stopcontact hebt losgemaakt! Sommige van ons zijn helemaal niet technisch, of zelfs compleet zonder technische ervaring.

Let wel op, dat je van te voren weet of de inbouwdoos de benodigde diepte heeft! Ik gebruik zelf een 5cm diepe inbouwdoos, welke genoeg ruimte heeft om alles kwijt te kunnen. Ik merk dat, vooral in nieuwbouwwoningen, ondiepe wandcontactdozen worden gebruikt, waardoor dit inbouw systeem niet altijd geschikt is als je gebruikt wilt blijven maken van je huidige schakelaars.

Gebruik voor het installeren altijd een spanningszoeker (zo’n doorzichtige schroevendraaier met LED lampje). Deze schroevendraaier kan je namelijk ook gebruiken om te controleren of je de spanning goed hebt afgesloten van je schakelaar/stopcontact.

Daarnaast is het belangrijk je inbouwschakelaar eerst bij je afstandsbediening/hub aan te melden, alvorens alles weer dicht te schroeven. Dat overkwam mij namelijk..
Hoe je de inbouw- dimmer of schakelaar aanmeld bij je ICS-2000, kan je lezen in de blog ‘ICS 2000 dimmer of schakelaar aanmelden‘.

Als alles weer netjes vastgeschroefd zit, kunnen alle wippers er weer voor.

Reacties