Je kerstboom smart bedienen

Je kerstboom smart maken, dat klinkt grappig toch? Ik heb het dan natuurlijk over het bedienen van de kerstboom- lampjes. Hoe doe je dat met Klik aan Klik uit?

De makkelijkste manier om je kerstboom verlichting smart te maken, is door hier een slimme stopcontact schakelaar voor te gebruiken. Nou ken je die ouderwetse opbouw stekkers nog wel die je vaak in een 3-pack kocht, met zo’n witte afstandsbediening.

Gelukkig heeft Klik aan Klik uit niet stil gezeten rondom de ontwikkeling van deze stopcontact units. Ik noem in deze blog twee voorbeelden, namelijk de:

  • ACC-3500
  • ZCC-3500

Wat ze beide kunnen; tot 3500 Watt(!) schakelen. Een absolute overkill voor je kerstboom (mag ik hopen), maar met zoveel wattage zijn deze slimme stopcontact schakelaars breed inzetbaar!

 

Hoe bedien je de lichtjes van je kerstboom met je smartphone?

Dat kan met deze twee versies heel gemakkelijk via de Klik aan Klik uit app, Google Home of je Google assistent. Als je gaat voor de ACC-3500, dan ga je voor de ouderwetsere variant op 433MHz, wat betekent dat je de slimme opbouw schakelaar makkelijk aan en uit kan zetten, maar deze geen terugkoppeling geeft hierover.
Met de ZCC-3500 variant kan je dit wel, want deze versie werkt op het Zigbee protocol, waardoor je in de app kan zien of je kerstboom al aan staat of niet.

Welke versie kies je?

Voor dit soort toepassingen vind ik de ACC versie een prima oplossing om onze verse boom aan het uit te zetten. Maar waar gebruik je deze de overige maanden dan voor? Wellicht wil je deze later ergens anders voor gebruiken, waar het wél handig is om te weten of je apparaat aan of uit staat, omdat je dit in een scene of regel wilt gebruiken. Daarnaast is het prijsverschil vrij klein, dus kiest u zelf maar!

 

 

Reacties