Eindelijk een smart dimmer op de markt!

In mijn zoektocht naar smarthome producten voor een slim huis, heb ik mij lang afgevraagd waarom er geen ‘standaard apparatuur’ is met ondersteuning van smarthome protocollen. Waarom zou je standaard wipper of dimmer niet smart kunnen zijn?
Ik moest in mijn huis al mijn dimmers vervangen door een reguliere schakelaar, waar ik een Klik-aan-Klik-uit inbouwdimmer achter heb geplaatst. Maar dit hoeft niet meer!

Dimmer met Z-wave en Zigbee ondersteuning

Het Nederlandse bedrijf EcoBright brengt een dimmer op de markt die zowel Zigbee als Z-wave ondersteund. Niet tegelijk hoor, maar je kan kiezen. Het gaat hier om een dimmer die geschikt is voor 230V LED. Kortom; je kan de dimmer bedienen aan de muur én laten aansturen door je smarthome!

Ook nog te combineren met je eigen schakelmateriaal

De dimmer blijkt ook nog eens makkelijk te combineren te zijn met je eigen afdekramen! Tenminste, als je een bekend merk gebruikt zoals Busch-Jaeger (zoals ik), Jung of Gira. Briljant!

Bestellen maar

Ik zou graag de dimmer eens testen, maar voor nu ben ik eerst voorzien met mijn huidige systeem. Moet je nog de keuze maken over hoe je een dimmer in wil zetten, kan je de smart dimmer hier kopen.

Reacties