Een scene instellen in de kaku app

In de app van Klik aan Klik uit is het mogelijk scenes aan te maken. Een scene is een verzameling van acties, regels en andere scenes, welke je bijvoorbeeld weer kan aansturen met je Google Assistent.

Een voorbeeld;
Als ik tegen Google zeg dat ik ga slapen, gaan al mijn lampen uit en mijn nachtlampje aan. Na 30 minuten gaat ook mijn buitenverlichting uit.

Een scene aanmaken in de app van klik aan klik uit

Om een scene aan te maken, open je de Kaku app en kies je onderin het scherm voor ‘Scenes’. Je kiest dan bovenin het scherm voor het + icoontje. Kies een naam voor je scene en druk op ‘toevoegen’. Kies vervolgens de acties en vertragingen die je wilt toevoegen. Dit hoeft niet per actie, je kan de acties als bulk toevoegen aan je scene.

In het voorbeeld, zie je dat het volgende gebeurd:

  1. Een aantal lampen worden uitgeschakeld
  2. Lamp Roy (op mijn nachtkastje) wordt ingeschakeld
  3. Er start een timer (lees; vertraging) van 30 minuten
  4. De buitenverlichting wordt uitgeschakeld

 

Je klik aan klik uit scene aansturen met Google Assistent

Omdat je natuurlijk je Google Home of Google Home mini aan je Klik-aan-Klik-uit ICS-2000 hebt gekoppeld, kent je digitale assistent ook je scene. Je activeert je scene door te zeggen;

Hey Google, start scene <naam van scene>

Klik aan klik uit met IFTTT

Of het mogelijk is om je ICS-2000 met IFTTT te besturen? JA! Alleen wel met een omweg, namelijk via webhooks. Hiervoor gebruik ik webhook van Olisto (eerdere Triggi) en koppel zo Google Assistent via IFTTT met Olisto met Klik-aan-Klik-uit. Dit allemaal kan je in deze blog lezen!

Reacties